Werkgroep ART- ANDERS

De werkgroep is bedoeld voor fotografen die intensief/academisch bezig zijn met fotografie of dit wensen te doen. Maar primair willen we een aangename en creatieve ontmoetingsplaats zijn voor allen die gepassioneerd zijn in de fotografie. Verder willen we ons blijven ontwikkelen als fotograaf en dit op een artistieke en academische wijze. Dit kan zijn vanuit een speciale invalshoek, een nieuwe foto- of beeldbewerking en dit in de breedste zin van het woord. Maar ook werk van bekende fotografen beter leren kennen en een eigen stijl hiernaast te gaan ontwikkelen. Het inhuren van gastdocenten en externe coaching zijn manieren die we kunnen gebruiken om hun kennis met ons te delen. Daarom staan wij open voor alle fotografen die met ons willen meedoen aan dit leerproces.  

 

Misschien ben jij die iemand ANDERS die wij zoeken!!! 

 

Tijdens de samenkomsten worden de ideeën in praktijk omgezet door met elkaar een bepaalde aanpak te bespreken en nadien alles in de studio, locatie of thuis op de gevoelige plaat vast te leggen. Verder wordt jouw fotowerk besproken, wordt gediscussieerd over hoe jij jouw werk nog persoonlijker kan maken, nog abstracter of kunstzinniger. Gewoon een open  blik om elkaar te stimuleren en te inspireren, om zo het allerbeste uit onze fotografie te kunnen halen.  

In de werkgroep verdiep je je ook in het verhaal achter de beelden. Een goede foto is immers meer dan wat erop te zien is, je gebruikt het beeld als een venster naar jouw werkelijkheid. In het fotoconcept vertel je jouw verhaal over een onderwerp en probeer je dit zo sfeervol mogelijk te brengen. Je kiest een persoonlijk project waarmee je aan de slag gaat, maar tevens zijn er ook allerlei opdrachten die we in groep in beeld proberen te brengen. 

Tevens zorgen wij voor verdieping in de fotografie, een tocht die veel meer dan zingeving aan je fotografische uitingen zal opleveren.

Abstract

Een creatieve vorm ontwikkelen die ernaar streeft het gefotografeerde onderwerp bijna onherkenbaar te maken door het gebruik van fotografische apparatuur te gebruiken. Aandacht hebben voor textuur, vorm, kleur enz. om zo abstracte ideeën tot uitdrukking te brengen.


Nieuw

Hoe bepaal je wat nieuw of vernieuwend is in de fotografie, moeilijk te bepalen. Maar door het vervormen of hervormen van een beeld kan dit als vernieuwend werken. Laatste decennia kunnen we van een nieuw soort fotografie spreken zoals drone- en smartphonefotografie.


Denken

Denken doen we voortdurend in de fotografie en dat is ook logisch, we denken zeker aan de uitvoering en hoe brengen we dit technisch aan, hoe gaat het eindresultaat zijn. Over dit alles moeten we denken en dit zet aan tot discussies in groep. Positief denken moet je misschien altijd doen!!!


Experimenteel

Experimentele fotografie is een onderdeel van artistieke fotografie die de nadruk legt op het speelse en abstracte. Op zoek gaan naar de grenzen van fotografie door het bekijken van allerlei materialen en technieken die ons doen nadenken over het medium fotografie. Dit kan gaan over vernieuwende composities of onderwerpen die een andere blik geven op het medium. 


Ruimte

Dit geven we aan elke fotograaf of zijn werk, want eenieder staat anders tegenover een bepaald werk, werkwijze of experiment. Dus geef gewoon iedereen de vrije ruimte die nodig is, zodat we breeddenkend kunnen observeren en analyseren van het werk.


Stijl

Stijl heeft meer te maken met de technische kant van fotografie. Kiezen van camera en de instellingen, keuze van objectieven, keuze van onderwerp, compositie enz.. 

Een eigen stijl ontwikkelen kan je ver brengen als fotograaf. Wanneer jij anders bent dan de rest, en echt iets unieks kan leveren, ben je waardevol en zal iedereen je veel beter onthouden. Stijl wordt vaak gezien als de handtekening of signatuur van de fotograaf. Het is de manier van fotograferen die maken dat als je zonder naam een foto ziet, je direct weet van wiens hand het is. 


Voelt u zich aangetrokken tot deze groep, dan kan u zich hieronder altijd aanmelden en zal u worden uitgenodigd op één van onze ART- ANDERS bijeenkomsten, waar je uitgebreide kennis kan maken met de werking en leden van de groep. 

 

 

HIERONDER AANMELDEN

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.