Workshops · 30. november 2021
Fotograferen naar de stijl van de Oude Meesters
De workshop was een groot succes en tevens volledig uitverkocht zodat de vraag groter was als het aanbod. De dag werd ingezet met een powerpoint presentatie waarna deze theorie werd omgezet in praktijk. De deelnemers hebben een vijftal opstellingen kunnen uitproberen met het model van dienst Emelie. Tijdens de praktisch oefening had elke deelnemer de tijd om enkele opnamen te maken van de setting. Het was een leuke en leerzame dag waaraan de deelnemers enkele mooie opnamen hebben overgehouden
Workshops · 15. november 2021
Foto-Project 20/21 bijeenkomst
De fotografen die zich hadden ingeschreven voor het Foto-Project 20/21 voor dit jaar waren aan hun 2de bijeenkomst toe. Iedereen had al een aantal foto's voor zijn project en een plan. Iedere deelnemer kreeg de kans om zijn foto-project in het kort uit te leggen aan de collega's. Hierna werden de aangebrachte foto's besproken en de nodige aanpassingen gedaan. Persoonlijk was ik heel tevreden over de resultaten en hoop op mooie eindresultaten. Dus éénieder nog veel succes toegewenst.
Uitstappen · 10. november 2021
Foto- Herfstwandeling Opittervallei
Afgelopen zondag hadden wij onze laatste fotowandeltocht gemaakt voor dit jaar. Goed wandelweer, maar ideale omstandigheden om mooie foto's te maken waren achterwege gebleven. Toch hebben de aanwezige leden er het beste van gemaakt en waarschijnlijk zijn er toch nog mooie foto's gemaakt. Na een tweetal uren wandelen hebben we dan de uitstap afgesloten met een warme drank op een koud terras in een nabijgelegen taverne. Och ja, er was toch nog een terrasverwarmer maar geen pannenkoeken.
Anders · 28. oktober 2021
Samenkomst werkgroep ANDERS
Onze voorlaatste bijeenkomst voor dit jaar bracht wat nieuwe genres en thema's aan het licht. Doordat de fotografen aan het experimenteren zijn geweest kwamen een paar nieuwe bewerkingen en toepassingen aan het licht. Misschien niet de echt uitzonderlijke beelden die we gewoon waren te zien, maar toch nog een buitenbeentje te noemen. Hopelijk zullen we de ingeslagen weg verder volgen en zijn er misschien nog andere fotografen die zich wensen aan te sluiten met de groep ANDERS.
Tentoonstelling · 26. oktober 2021
Fotobiënnale van Ooostende
Ons fotocollectief is afgelopen zondag met een aantal mensen naar de kust afgereisd om een bezoek te brengen aan deze Internationale Fotobiënnale. Na een lange autoreis zijn we gestart in het "Fort Napoleon", hierna naar de stad. Deze was een groot parcours met soms verassende exposities. De fotobiënnale kon dan ook rekenen op veel binnen- en buitenlans talent. We waren dan ook aangenaam verrast door de verscheidenheid aan hedendaagse en conceptuele werken. Het was zeker een echte aanrader.
Workshops · 01. oktober 2021
Workshop/Begeleiding - Project 20/21
Ons " Foto-Project 20/21" is als VOLZET van start gegaan en de deelnemers zijn loeiend enthousiast over deze langdurige begeleiding van één jaar. We wensen de deelnemers dan ook veel succes en plezier toe in hun eigen gekozen Foto-Project. Voor een nieuw "Project" zullen we opnieuw inschrijvingen organiseren in september van volgend jaar.
Algemeen · 14. augustus 2021
Facebook group voor het APL FotoCollectief
Om het groeps-gevoel nog te versterken, hebben we al geruime tijd een Facebook Pagina aangemaakt. In deze groep staat het jullie vrij om foto's te plaatsen. Al deze geplaatste foto's mag je steeds voorzien van beleefde commentaar. Tevens kan je steeds advies en raad te vragen omtrent fotografie. Verder kan je ook elke maand deelnemen aan onze Foto Challenge die op het eind van het jaar enkele mooie prijzen overhandigd aan de winnaars. Link: https://www.facebook.com/groups/120078791496180
Activiteiten · 14. augustus 2021
We zijn ons jaar opnieuw opgestart met een praatavond. Dit zou ons de mogelijkheid geven om opnieuw van gedachten te wisselen over fotografie en ons komende werkjaar. We mochten dan ook een behoorlijke aantal mensen verwachten die hun zegje konden doen. Ook de niet-leden van APL waren van harte welkom en hopelijk zullen zij hun eerste stappen zetten bij ons fotocollectief. Kort samengevat het was een fantastische avond en iedereen keerde tevreden huiswaarts.
Fotografie Challenge · 03. augustus 2020
Het was voor de jury geen gemakkelijke opdracht omdat het geen alledaags onderwerp was. Toch was er maar één foto die door alle juryleden punten had gekregen en dan ook als beste foto werd bekroond. De winnende foto is van de hand van Ronny Meekers en dus een welgemeende proficiat aan de auteur.
Fotografie Challenge · 11. juli 2020
Na een maandje te zijn weggeweest wegens Covid-19 zijn we er terug met een nieuwe uitdaging. Tussen de talrijke inzendingen heeft de jury één foto als de beste van de maand verkozen en de inzender was Luc Biebouw, proficiat.

Meer weergeven