Workshops · 01. oktober 2021
Workshop/Begeleiding - Project 20/21
Ons " Foto-Project 20/21" is als VOLZET van start gegaan en de deelnemers zijn loeiend enthousiast over deze langdurige begeleiding van één jaar. We wensen de deelnemers dan ook veel succes en plezier toe in hun eigen gekozen Foto-Project. Voor een nieuw "Project" zullen we opnieuw inschrijvingen organiseren in september van volgend jaar.
Algemeen · 14. augustus 2021
Facebook group voor het APL FotoCollectief
Om het groeps-gevoel nog te versterken, hebben we al geruime tijd een Facebook Pagina aangemaakt. In deze groep staat het jullie vrij om foto's te plaatsen. Al deze geplaatste foto's mag je steeds voorzien van beleefde commentaar. Tevens kan je steeds advies en raad te vragen omtrent fotografie. Verder kan je ook elke maand deelnemen aan onze Foto Challenge die op het eind van het jaar enkele mooie prijzen overhandigd aan de winnaars. Link: https://www.facebook.com/groups/120078791496180
Activiteiten · 14. augustus 2021
We zijn ons jaar opnieuw opgestart met een praatavond. Dit zou ons de mogelijkheid geven om opnieuw van gedachten te wisselen over fotografie en ons komende werkjaar. We mochten dan ook een behoorlijke aantal mensen verwachten die hun zegje konden doen. Ook de niet-leden van APL waren van harte welkom en hopelijk zullen zij hun eerste stappen zetten bij ons fotocollectief. Kort samengevat het was een fantastische avond en iedereen keerde tevreden huiswaarts.
Fotografie Challenge · 03. augustus 2020
Het was voor de jury geen gemakkelijke opdracht omdat het geen alledaags onderwerp was. Toch was er maar één foto die door alle juryleden punten had gekregen en dan ook als beste foto werd bekroond. De winnende foto is van de hand van Ronny Meekers en dus een welgemeende proficiat aan de auteur.
Fotografie Challenge · 11. juli 2020
Na een maandje te zijn weggeweest wegens Covid-19 zijn we er terug met een nieuwe uitdaging. Tussen de talrijke inzendingen heeft de jury één foto als de beste van de maand verkozen en de inzender was Luc Biebouw, proficiat.
Algemeen · 19. juni 2020
Momenteel hebben we onze kalender met activiteiten opnieuw aangepast voor de rest van het werkjaar. Verder staan de werkzaamheden aan ons nieuw lokaal/studio voor de deur. Werken beginnen normaal gezien volgende week. Hierdoor worden de bijeenkomsten voor de groep "ANDERS" uitgesteld tot later op het jaar.
Fotografie Challenge · 19. juni 2020
Deze maand kregen jullie de kans om tijdens deze Corona-tijden binnenshuis te werken. Voor de fotografen die graag in een keuken staan, zouden zeker een stapje voor hebben, maar dit wil altijd niets zeggen. Kortom, onze winnaar voor deze maand is Vera De Man geworden met een prachtig bordje. Proficiat....
Fotografie Challenge · 19. juni 2020
Voor onze opgave voor deze maand kwamen onze macro liefhebbers aan de beurt. Zij konden zich uitleven in de wereld van de technologie en proberen de beste foto van de maand te verwerven. De winnaar van deze maand is Jean Busselen geworden met echt een detail in de technologie. Proficiat.
Fotografie Challenge · 03. maart 2020
We zijn reeds aan onze 2de Foto Challenge toe van 2020 met weer een aantal mooie foto's. Daarom heeft de jury het niet gemakkelijk gehad en was er maar een minimaal verschil tussen de eerste drie foto's. Uiteindelijk ging Linda Celis met de eer lopen met haar prachtig glaswerk als "Stilleven". Proficiat Linda....
Workshops · 09. februari 2020
Afgelopen zaterdag was de studioruimte weer goed gevuld met leergierige fotografen voor de workshop "Film Noir". Na een korte PowerPoint presentatie alles in praktijk omzetten. In aanwezigheid van 2 modellen zijn er verschillende sets opgezet en iedere deelnemer had de tijd om de gepaste opnamen te maken. Tussendoor nog even de tijd om van gedachten te wisselen over de gemaakte opnamen. Spijtig genoeg was er tijd tekort, maar ben er zeker van dat iedereen voldaan huiswaarts is gekeerd.

Meer weergeven