THEMA’s  FOTO CHALLENGE 2022

 

1. Architectuur fotografie:

Fotografie van gebouwen of deel, detail daarvan en soortgelijke constructies, stadsgezichten waarbij de nadruk ligt op de gebouwen, fotografie van binnenruimten en de inrichting van een stedelijk gebied.

Bruggen:  afbeeldingen van bruggen, bogen, pijlers of andere soortgelijke constructies of delen daarvan

Gebouwen: foto's van gebouwen en constructies, of aspecten van de architectonische kenmerken van een gebouw

Stadsgezichten: de fysieke aspecten van een stad of stedelijk gebied 

Interieurs: Interieurontwerp of aspecten of gebouwen of structurele ruimtes

Industrieel: gebouwen en constructies ten dienste van handel en/of industrie

 

 3. Evenementen fotografie:

Zoals de naam al aangeeft, fotografie op evenementen. Hierbij worden verschillende onderwerpen gefotografeerd, zoals de locatie van het evenement of een artiest, maar met name de gasten (of publiek) worden vastgelegd.

Event fotografie kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt, maar de voornaamste reden is om het evenement te documenteren en dit te gebruiken als promotiemateriaal.

Muziek:  is een type fotografie binnen de zakelijke reportages van concerten. Bij deze vorm van fotografie draait het om het vastleggen van dat ene moment dat representatief is voor de show.

Sport: Actiefoto`s of sportfoto`s met veel beweging van alle competitieve of recreatieve sporten binnen of buiten.

Wedding:  huwelijksfotografie is de fotograferen van activiteiten met betrekking tot een bruiloft. Het omvat foto's van het paar vóór het huwelijk, de voorbereiding op en tijdens de bruiloft, de receptie, de maaltijd en het avondfeest. 

Andere: event fotografie die buiten de werkingssfeer van het bovenstaande valt categorieën als jubileumfeest, product lancering, personeelsfeest enz. .

 

4. Fine Art:

Deze categorie moet afbeeldingen bevatten waarvan de bedoeling esthetisch is, die de subjectieve, creatieve visie van de kunstenaar onthullen, foto's die een idee, een boodschap of een emotie uitdrukken door middel van het beeld en de techniek die is gebruikt om het te creëren.

Abstract: niet-objectieve, experimentele of conceptuele fotografie die een visueel beeld afbeeldt dat niet direct geassocieerd wordt met de objectwereld

Collage: elk beeld gecreëerd door verschillende afbeeldingen of delen van afbeeldingen samen te voegen of te plakken om een nieuwe compositie of interpretatie van de werkelijkheid te creëren

Landschap: fotografie met landschappen op een artistieke manier, vaak verbeterd, waarbij scènes in de natuur worden weergegeven door het creatieve oog en de technieken van de fotograaf

Naakt: foto's die het naakte menselijk lichaam weergeven met de nadruk op vorm, compositie, emotionele inhoud en andere esthetische kwaliteiten

Portret: artistieke afbeeldingen van een persoon of een groep mensen, die de persoonlijkheid van het onderwerp vastleggen door gebruik te maken van verlichting, achtergronden, poses, enz.

Stilleven: foto's met levenloze onderwerpen, meestal een kleine groep objecten of met een enkel object in focus

Speciale effecten: afbeeldingen die laten zien hoe een onderwerp of scène kan worden geïnterpreteerd of vastgelegd door de kunstenaar met behulp van speciale effecten of technieken ( handmatig of digitaal inbegrepen)

Ander: fotografie die buiten de reikwijdte van bovenstaande categorieën valt.

 

5.Glamour- en naaktfotografie

Glamourfotografie is een genre van fotografie waarin de onderwerpen worden afgebeeld in sensuele poses, variërend van volledig gekleed tot naakt. Een vorm van fotografie waarbij foto's worden gemaakt van modellen die bedoeld zijn om sensueel te zijn zonder pornografisch te zijn.

Boudoir: fotografie van sensuele aard, waarbij het (meestal vrouwelijke) lichaam de hoofdrol speelt. De foto’s zijn netjes, stijlvol en sexy, maar niet plat en vulgair. De rondingen van het vrouwelijke lichaam worden perfect gebruikt, waardoor elke vrouw (ongeacht het lichaamstype) geweldig uit komt. 

 

6. Hedendaagse fotografie:

Fotografie gemaakt in overeenstemming met de visie van de kunstenaar als fotograaf, de primaire focus is een subjectieve bedoeling die meer beoogt dan een louter realistische weergave van het onderwerp en om een persoonlijke indruk over te brengen (digitale manipulatie, composieten, minimale fotografie, vervalfotografie (Urbex-fotografie).

Bodyart: Body art is kunst gemaakt op, met of bestaande uit het menselijk lichaam. Body art bestrijkt een breed spectrum, waaronder tatoeages , piercings , littekens en bodypainting .

Conceptuele fotografie: Een foto is volgens deze visie immers geen realistische weergave van een vluchtig moment, maar een creatie van de verbeelding van de fotograaf, die met zijn werk een nieuwe werkelijkheid tracht te scheppen. Zo kunnen bijvoorbeeld elementen van verschillende beelden over en naast elkaar gelegd worden.

Graffiti: Graffiti is een verzamelnaam voor afbeeldingen of teksten die op straat of op een andere min of meer openbare plaats met verf of verfstift (paintmarker) zijn aangebracht.

Geënsceneerde/surrealistische fotografie: Is fotografie die in scène is gezet en dus minder echt zijn of een illusie is van iets omdat de foto digitaal is bewerkt.

Minimale fotografie:  wordt gekenmerkt door extreme spaarzaamheid en eenvoud, zoals eenvoudige lijnen, geometrische patronen, sterke schaduwen, contrasterende kleuren, eenzame onderwerpen, enz.  Houd er rekening mee dat in composieten alle foto's van uzelf moeten zijn!

 

7. Landschapsfotografie:

Ruimten in de wereld, soms uitgestrekt en oneindig, maar kunnen zich ook concentreren op door de mens gemaakte kenmerken of verstoringen van landschappen. Fotografie van planten die voorkomen in een bepaalde regio of tijd. Fotografie die de zee weergeeft en geografische locaties met een goed zicht op de zee. Fotografie waarbij de nadruk ligt op de vorming van wolken.

Landschappen: foto's die elementen van de natuur en de natuurlijke kenmerken van land, lucht en water vastleggen . Foto's van kunstmatige landschappen, zoals akkers, boomgaarden en tuinen, kunnen hier ook worden ingevoerd

 

8. Nachtfotografie:

Buitenfotografie tijdens de nacht, is het maken van foto's tussen zonsondergang en zonsopgang. De fotograaf kan hierbij gebruikmaken van kunstlicht of een lange sluitertijd.

 

 

9. Natuurfotografie:

Een breed scala aan fotografie buitenshuis die is gewijd aan het weergeven van natuurlijke elementen zoals bloemen, bomen, planten en close-ups van natuurlijke scènes en texturen.

Luchtfoto:  gemaakt vanuit een vliegtuig, met een drone of ander vliegend object, met de hand of op afstand

Bloemen: bloemenfotografie in welke vorm dan ook

Panoramisch: grootformaat beelden met horizontaal langwerpige gezichtsvelden

Dieren: foto's van dieren in hun natuurlijke habitat (geen foto’s uit dierentuinen).   - Seizoenen -afbeeldingen met een focus op de natuurlijke seizoenen en hun effect op de natuur

Zonsondergang: foto's die de rijke kleuren en dramatische verlichting van de zonsondergang

Bomen:  fotografie van bomen en bosbouw

Onderwater:  foto's genomen onder water, duiken aan de oppervlakte, diepzeeduiken, snorkelen, zwemmen of vanuit een onderwatervoertuig of op afstand bediend onderwatervoertuig

 

10. Portfolio

U kunt maximaal 15 afbeeldingen invoeren die uw hele werk vertegenwoordigen. De afbeeldingen moeten liefst het beste van uw werk vertegenwoordigen. 

 

11. Portretfotografie:

Heeft de menselijke figuur en vaak het menselijk gelaat als onderwerp. Soms een geënsceneerd studioportret, soms een simpele pasfoto. Ook de mens in een bijzondere omgeving kan tot de portretfotografie behoren. Het mag zelfs variëren van het fotograferen van uw huisdieren.

 

12. Reisfotografie:

Fotografie waarbij het landschap, de mensen, de culturen, de gebruiken en de geschiedenis van een gebied worden gedocumenteerd.

 

13. Straatfotografie en fotojournalistiek

Staatfotografie: Verwijst in het algemeen naar het maken van foto's in de openbare ruimte, dus plaatsen waar mensen samenkomen zoals straten, stations, parken en winkelcentra. Het onderwerp van dit fotografiegenre is de mens en zijn omgeving.

 

Fotojournalistiek: Het maken van foto's in een journalistieke context voor een nieuwsverhaal. De foto's belichten een nieuwsgebeurtenis en moeten zo waarheidsgetrouw en onpartijdig mogelijk beeld van de gebeurtenis geven.

 

14. Concept:

Dit kunnen foto's zijn van een reeks/serie of een bepaald fotografisch traject. Het maximale aantal foto's voor een concept zal 12 beelden zijn.


Contact:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.