Workshops, Lezingen en Evenementen


APL Leren - Cursus Lightroom CC

 

Photoshop Lightroom is een fotografieprogramma ontwikkeld door Adobe. het programma is bedoeld als losstaande applicatie voor fotografen, om te helpen met het beheren van je digitale afbeeldingen en tegelijk productiewerk te verrichten.

APL richt nu een volledige cursus Lightroom CC in voor al die gedreven zijn voor een degelijke nabewerking van hun foto's. Kom je dus verdiepen in het bewerken van foto's vanaf september 2019.  Fotografische uitstap Mondo Verde in Landgraaf - zaterdag 13 juli

Het APL FotoCollectief zal op zaterdag 13 juli een bezoek brengen aan dit mooie park met zijn grote dierentuin en zijn vele Internationale tuinen. Zeker iets om één dag fotografieplezier. Graag hadden wij ook dat je voor deze uitstap je inschrijft, zodat wij alles in goede banen kunnen leiden.  

https://wereldtuinenmondoverde.nl/

 Avondfotografie Landschaftspark Duisburg op zaterdag 10 augustus

Een klein stukje Duitsland inwaarts ligt het bijzondere Landschaftspark Duisburg-Nord. Op het terrein van een stilgelegde staalfabriek komen industrie en natuur samen in een groot park. Dit park is zeer fotogeniek en  is daarom een populaire locatie voor fotografen die houden van industriële- en urbex fotografie. 

https://landschaftspark.de/

 Architectuur- en straatfotografie "Düsseldorf" op zaterdag 24 augustus

Düsseldorf is een levendige stad die voor een groot gedeelte herrezen in na de 2de Wereldoorlog. De stad bied je veel kunst en romantische straatjes, maar ook moderne architectuur en vele andere bezienswaardigheden. Voor deze fotografische uitstap gaan we op zoek naar de nieuwe architectuur, langs de Medienhafen en tussendoor doen we ook wat aan straatfotografie.

https://www.duesseldorf-tourismus.de/en/sights/

 Workshop/Lezing: Ontwikkelen van je eigen stijl

Een eigen stijl in je fotografie, is iets waaraan je soms denkt. Wat denken anderen over uw fotografie? Waarom ligt de ene fotograaf zijn werk beter in de markt als een andere? Zie jezelf verschillen, waarop moet ik letten hoe kijk ik naar een foto... als deze zaken komen aan bod. Workshop: Studiofotografie - Portret met één lichtpunt

Ben je beginnend fotograaf of wens je aan een nieuw avontuur binnen de fotografie te beginnen dan moet je zeker eens gefotografeerd hebben in een studio.  Studiofotografie is niet vanzelfsprekend en eist veel ervaring om mooie en technisch goed uitziende foto's te maken. Daarom is het goed je bij te scholen in deze tak van de fotografie.