BEELD- ATELIER

Opleiding en begeleiding

BEELD ATELIER is bedoeld voor fotografen die intensief en academisch willen bezig zijn met fotografie of dit wensen toe te passen. Maar primair willen we een aangename en creatieve ontmoetingsplaats zijn voor allen die gepassioneerd zijn in de fotografie. Verder willen we ons blijven ontwikkelen als fotograaf en dit op een artistieke wijze. Dit kan zijn vanuit een speciale invalshoek, een nieuwe foto- of beeldbewerking en dit in de breedste zin van het woord. Maar ook werk van bekende fotografen beter leren kennen en een eigen stijl hiernaast te gaan ontwikkelen. Het inhuren van gastdocenten en externe coaching zijn manieren die we kunnen gebruiken om hun kennis met ons te delen. Daarom staan wij open voor alle fotografen die met ons willen meedoen aan dit leerproces.  

 

Misschien ben jij iemand die past in ons Atelier..... 

 

 

In het BEELD ATELIER kies je bv. een persoonlijk project waarmee je aan de slag gaat, maar tevens worden er ook allerlei opdrachten meegegeven waaraan je kan werken gedurende een volledig jaar. Gedurende het lopende jaar worden je werken geëvalueerd en bijgestuurd om alzo tot verbluffende resultaten te komen.  

 

Tijdens het werkjaar worden de opdrachten/ideeën in praktijk omgezet door met elkaar een bepaalde aanpak te bespreken en nadien alles in de studio, locatie of thuis op de gevoelige plaat vast te leggen. Verder wordt jouw fotowerk besproken, wordt gediscussieerd over hoe jij jouw werk nog persoonlijker kan maken, nog abstracter of kunstzinniger. Gewoon een open  blik om elkaar te stimuleren en te inspireren, om zo het allerbeste uit onze fotografie te kunnen halen.  

 

 

In het BEELD ATELIER verdiep je je ook in het verhaal achter de beelden. Een goede foto is immers meer dan wat erop te zien is, je gebruikt het beeld als een venster naar jouw werkelijkheid. In het fotoconcept vertel je jouw verhaal over een onderwerp en probeer je dit zo sfeervol mogelijk te brengen.

 

Tijdens de opleiding/begeleiding in het BEELD ATELIER komen we ook in aanraking met de praktische kant van de fotografie, zoals het maken van passe-partouts of het onderscheiden van verschillende papiersoorten, het maken van een portfolio/magazine of boek. Maar ook het aansturen naar een kleine presentatie van je afgeleverde werk in onze APL Galerij of misschien je werken presenteren op onze jaarlijkse fototentoonstelling.

 

Wij zorgen voor verdieping in uw fotografie, een tocht die veel meer dan zingeving aan je fotografische uitingen zal opleveren.

 

Heeft u interesse in ons BEELD ATELIER dan kan u zich hieronder aanmelden:


  

HIERONDER AANMELDEN

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.