Workshop Film Noir
Workshops · 06. maart 2024
Afgelopen zaterdag vond onze workshop "Film Noir" plaats en dit was een groot succes, want weerom was deze workshop uitverkocht. De deelnemers zijn met mooie beelden huiswaarts gekeerd en waren lovend enthousiast over deze activiteit. Maar hier zat ook ons model Tessy Tess voor iets tussen, zij zorgde voor aangepaste kleding en visagie, maar bracht ook veel geduld op bij het model staan. Zeker dank hiervoor vanuit de groep APL, maar tevens van alle fotografen. Tot onze volgende activiteit.

Workshop "Dogs in studio"
Workshops · 20. februari 2024
Weerom een geslaagde workshop die kon rekenen op een groot aantal honden met hun baasjes, die mooi in beeld werden gebracht door onze fotografen. Deze workshop werd voor de 2 keer georganiseerd en was compleet volzet, dit wil zeggen dat we zeker een volgende "Dogs shoot" gaan organiseren. Tevens wil ik onze lesgever Linda en assistent Didier bedanken voor hun inzet en professionaliteit van aanpak.

Kennismaking "Beeld Atelier"
Beeld Atelier · 11. december 2023
Heel wat geïnteresseerde fotografen hebben zich aangemeld op onze eerste bijeenkomst. Het was voor deze nieuwe werkgroep een voltreffer van formaat. Hopelijk vinden deze mensen zich snel thuis is de werkgroep. Er zijn dan ook verdere afspraken gemaakt wat betreft de werking en samenkomsten. Wij hopen dan ook dat we deze mensen verder kunnen begeleiden in hun artistieke fotografie. Tevens wens ik al deze mensen in naam van het APL FotoCollectief te bedanken voor hun aanwezigheid en vertrouwen.

Fotograferen naar de Oude Meesters
Workshops · 21. oktober 2023
De workshop was weerom een succes, spijtig voor de afwezigen. De dag werd ingezet met een powerpoint presentatie waarna deze theorie werd omgezet in praktijk. De deelnemers hebben een drietal opstellingen kunnen uitproberen met het model van dienst, Giusi. Tijdens de praktische oefening had elke deelnemer de tijd om enkele opnamen te maken van de setting. Het was een leuke en leerzame dag en voor herhaling vatbaar. Tevens grote dank aan ons model Giusi voor het geduldig poseren.

Creatieve modelfotografie in studio
Modelfotografie · 12. oktober 2023
Onze workshop "Creatieve modelfotografie in de studio" was weerom een groot succes. De voorziene plaatsen waren snel uitverkocht en we mochten dan ook weer enkele fotografen ontvangen van buiten onze vereniging. De workshop bestond vooral om het gebruik van gobo's in combinatie van kleurengels. Het was een gezellige en leerrijke dag, met lunch, drankjes en natuurlijk Limburgse vlaai. Tevens wil ik ook ons model Giusi bedanken voor model te staan, mua en styling. Maar ook onze fotografen bedankt

Fototentoonstelling FOTO 23
Tentoonstelling · 25. september 2023
Naar jaarlijkse gewoonten zullen ook dit jaar weer enkele leden hun werken tentoonstellen. De Expo geeft een variaties aan thema's en onderwerpen in kleur of zwart/wit afdrukken. Het getoonde werk is nieuw en afkomstig uit de samenwerkingen in onze Beeld-Atelier werkgroep. Nieuw dit jaar zijn een aantal grotere werken, speciaal gepresenteerd van inlijsting en gebruikte materialen voor afdruk. Foto 23 gaat van start op zaterdag 7 oktober '23 in de Markthallen, 3540 Herk-)de-Stad

Laureaten Photo Challenge 2022
Fotografie Challenge · 04. februari 2023
Onze jaarlijkse Photo Challenge voor 2022 is afgelopen en heeft natuurlijk nog haar laureaten te vieren. Maar eerst toch vermelden dat onze Photo Challenge nog meer deelnemers heeft gekend en maar liefst 43% meer foto's heeft opgeleverd. Na de maan- delijkse battles zijn de 3 laureaten voor 2022 gekend. Het zijn op de 1ste. plaats Mieke Engelbos, 2de. Linda Celis en 3de. Ronny Meekers. In naam van het volledig bestuur een welgemeende proficiat. Jullie prijzen komen eraan.

Foto van het jaar 2022
Fotografie Challenge · 03. februari 2023
Na enige vertraging zijn we toegekomen tot de verkiezing van de "Foto van het Jaar 2022". Door de jury is de bovenstaande foto van Linda Celis verkozen voor het afgelopen jaar. Linda is dan ook een regelmatige deelneemster aan de Photo Challenge en maakt hierdoor ook veel kans om verkozen te worden. De prijs die haar hiervoor toekomt is een foto in groot formaat met omlijsting. Deze is haar dan ook met veel plezier overhandigd en hopelijk krijgt hij een mooi plaatsje in huis. Proficiat Linda...

Werkgroep modelfotografie
Modelfotografie · 20. maart 2022
Nieuw.... werkgroep modelfotografie, vooreerst samengekomen afgelopen vrijdag. Het wast best een goede opkomst aan modelfotografen die interesse hadden voor deze nieuwe opstart. Misschien wat traagjes uit de startblokken geschoten maar naar het einde toe toch de nodige resultaten opgeleverd. Deze werkgroep zal zich maandelijks bezig houden met een bepaald thema in praktijk te brengen in de studio als op binnnen- en buitenlocaties. Bedoeling is hun fotografie naar een hoger peil te brengen.

Beste wensen en een Gelukkig 2022
Algemeen · 01. januari 2022
Het bestuur van FotoCollectief wensen al onze leden een Gelukkig en Gezond 2022 toe.

Meer weergeven