Fotografie Challenge · 04. februari 2023
Laureaten Photo Challenge 2022
Onze jaarlijkse Photo Challenge voor 2022 is afgelopen en heeft natuurlijk nog haar laureaten te vieren. Maar eerst toch vermelden dat onze Photo Challenge nog meer deelnemers heeft gekend en maar liefst 43% meer foto's heeft opgeleverd. Na de maan- delijkse battles zijn de 3 laureaten voor 2022 gekend. Het zijn op de 1ste. plaats Mieke Engelbos, 2de. Linda Celis en 3de. Ronny Meekers. In naam van het volledig bestuur een welgemeende proficiat. Jullie prijzen komen eraan.
Fotografie Challenge · 03. februari 2023
Foto van het jaar 2022
Na enige vertraging zijn we toegekomen tot de verkiezing van de "Foto van het Jaar 2022". Door de jury is de bovenstaande foto van Linda Celis verkozen voor het afgelopen jaar. Linda is dan ook een regelmatige deelneemster aan de Photo Challenge en maakt hierdoor ook veel kans om verkozen te worden. De prijs die haar hiervoor toekomt is een foto in groot formaat met omlijsting. Deze is haar dan ook met veel plezier overhandigd en hopelijk krijgt hij een mooi plaatsje in huis. Proficiat Linda...
Modelfotografie · 20. maart 2022
Werkgroep modelfotografie
Nieuw.... werkgroep modelfotografie, vooreerst samengekomen afgelopen vrijdag. Het wast best een goede opkomst aan modelfotografen die interesse hadden voor deze nieuwe opstart. Misschien wat traagjes uit de startblokken geschoten maar naar het einde toe toch de nodige resultaten opgeleverd. Deze werkgroep zal zich maandelijks bezig houden met een bepaald thema in praktijk te brengen in de studio als op binnnen- en buitenlocaties. Bedoeling is hun fotografie naar een hoger peil te brengen.
Algemeen · 01. januari 2022
Beste wensen en een Gelukkig 2022
Het bestuur van FotoCollectief wensen al onze leden een Gelukkig en Gezond 2022 toe.
Algemeen · 27. december 2021
Prettige Feestdagen
Workshops · 30. november 2021
Fotograferen naar de stijl van de Oude Meesters
De workshop was een groot succes en tevens volledig uitverkocht zodat de vraag groter was als het aanbod. De dag werd ingezet met een powerpoint presentatie waarna deze theorie werd omgezet in praktijk. De deelnemers hebben een vijftal opstellingen kunnen uitproberen met het model van dienst Emelie. Tijdens de praktisch oefening had elke deelnemer de tijd om enkele opnamen te maken van de setting. Het was een leuke en leerzame dag waaraan de deelnemers enkele mooie opnamen hebben overgehouden
Workshops · 15. november 2021
Foto-Project 20/21 bijeenkomst
De fotografen die zich hadden ingeschreven voor het Foto-Project 20/21 voor dit jaar waren aan hun 2de bijeenkomst toe. Iedereen had al een aantal foto's voor zijn project en een plan. Iedere deelnemer kreeg de kans om zijn foto-project in het kort uit te leggen aan de collega's. Hierna werden de aangebrachte foto's besproken en de nodige aanpassingen gedaan. Persoonlijk was ik heel tevreden over de resultaten en hoop op mooie eindresultaten. Dus éénieder nog veel succes toegewenst.
Uitstappen · 10. november 2021
Foto- Herfstwandeling Opittervallei
Afgelopen zondag hadden wij onze laatste fotowandeltocht gemaakt voor dit jaar. Goed wandelweer, maar ideale omstandigheden om mooie foto's te maken waren achterwege gebleven. Toch hebben de aanwezige leden er het beste van gemaakt en waarschijnlijk zijn er toch nog mooie foto's gemaakt. Na een tweetal uren wandelen hebben we dan de uitstap afgesloten met een warme drank op een koud terras in een nabijgelegen taverne. Och ja, er was toch nog een terrasverwarmer maar geen pannenkoeken.
Anders · 28. oktober 2021
Samenkomst werkgroep ANDERS
Onze voorlaatste bijeenkomst voor dit jaar bracht wat nieuwe genres en thema's aan het licht. Doordat de fotografen aan het experimenteren zijn geweest kwamen een paar nieuwe bewerkingen en toepassingen aan het licht. Misschien niet de echt uitzonderlijke beelden die we gewoon waren te zien, maar toch nog een buitenbeentje te noemen. Hopelijk zullen we de ingeslagen weg verder volgen en zijn er misschien nog andere fotografen die zich wensen aan te sluiten met de groep ANDERS.
Tentoonstelling · 26. oktober 2021
Fotobiënnale van Ooostende
Ons fotocollectief is afgelopen zondag met een aantal mensen naar de kust afgereisd om een bezoek te brengen aan deze Internationale Fotobiënnale. Na een lange autoreis zijn we gestart in het "Fort Napoleon", hierna naar de stad. Deze was een groot parcours met soms verassende exposities. De fotobiënnale kon dan ook rekenen op veel binnen- en buitenlans talent. We waren dan ook aangenaam verrast door de verscheidenheid aan hedendaagse en conceptuele werken. Het was zeker een echte aanrader.

Meer weergeven