Wijzigingen activiteiten

Wegens de nieuwe Corona maatregelen zijn onze workshop, cursussen en begeleidingen allemaal uitgesteld naar een latere datum. Voor onze jaarlijkse tentoonstelling in De Markthallen is dit eveneens van toepassing. Hier is afgesproken om de tentoonstelling opnieuw te openen zodra de cultuurcentra opnieuw hun deuren mogen openen. 

Hopelijk kan je hier begrip voor opbrengen en zien wij je graag terug na de opschorting van de Corona maatregelen.

Inlichtingen en inschrijving Fototentoonstelling 2020


 

 

 

FOTOTENTOONSTELLING

 

15 oktober tot 7 november 2020

 

CC. DE MARKTHALLEN

 

HERK-DE-STAD

 

 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we ook dit jaar een fototentoonstelling voor onze leden.

Hiervoor kan iedereen die lid is van de FB-groep of APL FotoCollectief zich inschrijven.

Na bekendmaking van de deelnemers, zullen er nog enkele vergaderingen plaatsvinden om verdere afspraken te maken voor de tentoonstelling.

Onze tentoonstelling zal ook dit jaar niet gratis zijn, de deelnameprijs is vastgelegd op 120€.

 

In deze prijs zijn begrepen:

- huur locatie (3weken)

- bekostiging van het drukwerk

- reclame

- finissage (receptie)

 

Tentoonstellingskaders en foto's zijn door de deelnemer te bekostigen.

Iedere exposant is vrij van thema, gebruik van kaders en grootte hiervan.

Je hebt de beschikking over een ruimte van 5 tot 6 lopende meters (naargelang het aantal deelnemers)

Werken mogen ook verkocht worden.

 

De inschrijvingen zijn reeds gestart en er is nog plaats voor enkele fotografen, inschrijven via onderstaande link.

Indien je niet betaald hebt binnen deze termijn kan een andere deelnemer je plaats innemen.

Dus zeker inschrijven, voor 40€ per week kan je nergens tentoonstellen all in.

 

Inschrijving Fototentoonstelling APL FotoCollectief 2020

Aanvang 15 oktober tot en met 7 november 2020

Plaats: CC. De Markthallen, 3540 Herk-de-Stad 

120,00 €

  • Beschikbaar

Aanpassingen van de website

Momenteel zijn we onze website aan het opfrissen en dit kan soms leiden tot vergissingen in het leggen van linken of plaatsing van onjuiste teksten. Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen, maar ook ons op de hoogte te brengen van verkeerde meldingen via ons contactformulier.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De winnaar van de Foto Challenge "Paddestoelen in de natuur" voor deze maand is geworden: RUDI KUMPEN


 

FOTO ROBYNS ORGANISEERT

OPTIEK EN FOTODAG

SCHULENSMEER

 

 

zondag 29 september 2019

 

 

 

Wilt u meer leren over welke lens te gebruiken als u vogels ziet vliegen?

Of wilt u gewoon mooie natuurfoto's gaan trekken....

Kom ons dan bezoeken op de Optiek en Fotodag aan het Schulensmeer.

We zien elkaar daar?

 

Inlichtingen:

 

https://www.facebook.com/events/348920076052361/

 

 


 

 

 

 

NU LEREN BIJ HET FOTOCOLLECTIEF

 

 

 

APL - LEREN

 

 

INSCHRIJVINGEN ZIJN GESTART

 

 

 

 

APL FotoCollectief start in september van dit jaar met enkele cursussen in verband met fotografie. Daarom hebben we een afdeling "LEREN" opgericht waar je alle cursussen kan vinden met de nodige inlichtingen en mogelijkheid voor inschrijving. De cursussen staan open voor iedereen en je moet niet speciaal lid zijn van het FotoCollectief.

Neem even een kijkje door de onderstaande link te raadplegen:

 

https://www.fotocollectief-apl.com/apl-leren/

 


 

 

 

EXPOSITIE 2019 - FOTOCOLLECTIEF APL

 

Het FotoCollectief APL organiseert van 17 oktober tot 9 november 2019 in het CC. De Markthallen te Herk-de-Stad haar komende expositie.
Leden of niet-leden die zich geroepen voelen om hun werken te exposeren, kunnen altijd contact opnemen via PM of info.apl.magazine@gmail.com .

 


Aantal deelnemers is echt beperkt, wees er dus snel bij. Later zullen de nodige richtlijnen nog aangegeven worden tijdens een vergadering voor de exposanten.

 

 


 

 

 

 

 

FOTOGRAFIE CHALLENGE 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf dit jaar starten we elke maand een nieuwe Fotografie Challenge. Elke maand zal er een bepaald thema gekozen worden. Deze challenge is voor alle fotografen die lid zijn van onze FB pagina.

- Je mag hiervoor maximum 2 foto’s maandelijks plaatsen op onze FB pagina.

- De foto’s mogen echter niet ouder zijn dan 6 maanden.

- Het inzenden van je foto’s moet telkens gebeuren voor de 25ste van de maand.

- Uit het aantal ingezonden foto’s worden elke maand de 6 beste werken gekozen die dan verschijnen in een album op onze FB pagina en tevens op onze site in de Hall of Fame.

- Op het einde van het jaar wordt dan de beste fotograaf en de 3 beste foto’s bekend gemaakt. Zij kunnen dan aanspraak maken op een mooie aankoopbon voor het geleverde werk.

Zeker reden genoeg om deel te nemen aan deze challenge.

https://www.facebook.com/groups/120078791496180/


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het bestuur van APL FotoCollectief wenst al zijn leden een 

 

VOORSPOEDIG 2019


De werkgroep  ANDERS is afgelopen zaterdag opnieuw samengekomen om de opgelegde opdrachten van nabij eens te bekijken. Over het algemeen was dit positief te noemen, zeker wetende dat deze ommekeer in het fotograferen niet  vanzelfsprekend is. Het anders denken, inbeelden en fotograferen is ook anders omgaan met je eigen fotografie.  Toch waren de opgelegde thema's ruim in aanbod en was de kwaliteit goed met enkele mooie uitschieters. Persoonlijk was ik met verstomming geslagen hoe sommigen fotografen bepaalde thema's in beeld hebben gebracht.

Alle beelden zijn grondig geanalyseerd en ook werden er de nodige tips gegeven voor eventuele verbetering. Het was een leerrijke en boeiende avond waardoor iedereen de nodige ideeën en technische aanbevelingen waardeerden. Spijtig voor diegenen die afwezig waren, want zij hebben toch de aanloop naar het ANDERS fotograferen enigszins gemist.

Om de twijfelaars onder jullie te overtuigen om eveneens aan te sluiten met de werkgroep, deze mooie foto van Guy Tobac als voorbeeld. 

 

Volgende samenkomst: UITZONDERLIJK

 

Zaterdag 17 november 2018  om 19u30 in onze APL Studio.


Foto Expositie Puur - 18 oktober - 10 november 2018


Werkgroep ANDERS

Momenteel is de werkgroep ANDERS van start gegaan en hebben we een heel gezellige en opbouwend bijeenkomst gehad. Hieruit zijn toch enkele gedachten, thema's, onderwerpen en een grote bereidheid ontsproten. Iedereen kon zich vinden in het concept dat werd voorgesteld, doch met de nodige vrijheid van de fotograaf om zijn eigen inbreng in het concept aan te brengen. Daarom is er ook besloten om tegen volgende maand (oktober) aan te rukken met ideeën en eventueel al foto's van de gekozen onderwerpen, die werden vastgelegd: natuur (ruim gezien), architectuur en specifiek thema roest. Indien er nog fotografen zijn die wensen in te stappen bij ANDERS kan dit zeker nog. 

Wil wel opmerken, dat het niet de bedoeling is om jouw favoriete fotografie niet meer te beoefenen, maar gewoon jouw fotografie op een andere wijze te bekijken en uit te voeren.

 

Vanwaar de naam ANDERS:

 

A          abstract

N          nieuw

D          denken

E          experimenteel

R          ruimte

S          surrealistisch

 

Volgende vergadering:

 

Zaterdag 6 oktober 2018 om 19u30 in de studio van FotoCollectief APL, Diestsesteenweg 5, 3540 Herk-de-Stad

 

 


 

 

 

 

 

WERKGROEP "ANDERS"

 

 

 

 

 

 

 

 

Misschien ben jij die iemand ANDERS, die wat zoekt of wij zoeken!

 

De werkgroep is bedoeld voor fotografen die intensief bezig zijn met fotografie of dit wensen te doen en willen werken aan één of meerdere thema’s. Dit kan zijn vanuit een speciale invalshoek of nieuwe techniek, creatief en kunstzinnig bezig zijn met fotografie. Maar ook werk van bekende fotografen beter leren kennen en een eigen stijl hiernaast te gaan ontwikkelen, dit zijn maar enkele gedachten.

 

Tijdens de samenkomsten worden de ideeën in praktijk omgezet door met elkaar een bepaalde aanpak te bespreken en nadien alles in de studio of locatie op de gevoelige plaat vast te leggen. Verder wordt jouw fotowerk besproken, wordt gediscussieerd over hoe jij jouw werk nog persoonlijker kan maken, nog abstracter en kunstzinniger of misschien juist nog meer documentair. Gewoon een open blik hebben om er allemaal het beste voor ons werk uit te kunnen halen en elkaar te kunnen stimuleren en inspireren.

 

Voelt u zich aangetrokken door dit project, dan kan u zich hieronder altijd aanmelden en zal u worden uitgenodigd op onze ANDERS kennismaking vergadering. 


Nieuwe workshops....

 

Momenteel staan er nieuwe activiteiten op de site. Inschrijvingen hiervoor kunnen nu reeds gebeuren. Neem daarom nog eens een kijkje op deze pagina en schrijf je zo snel mogelijk in, want de plaatsen zijn beperkt zoals altijd.

 

Inlichtingen omtrent deze activiteiten kan je steeds bekomen op volgend e-mail adres:

 

info.apl.magazine@gmail.com

 

of neem rechtstreeks een kijkje op de site

 

https://cms.e.jimdo.com/app/s95da1bf122d814e2/pe67de4b44e4ac18f?cmsEdit=1

 

 FotoCollectief APL

 

 


Succesvolle workshop Basic Make-Up

Afgelopen zondag organiseerde wij onze workshop "Basic Make-Up" voor modellen en fotografen. Het was een succesvolle organisatie, want alle plaatsjes waren uitverkocht. Zowel de modellen als fotografen volgden aandachtig de uiteenzetting van de professionele mua Kelly Red Key die op regelmatige tijdstippen onderworpen werd bij de verschillende vragen die haar gesteld werden. De deelnemers kregen alles te horen van Kelly, waar de producten konden aangekocht worden, welke plantaardig waren, wat de kwaliteit en prijs van de producten waren. Dus de nieuwsgierigheid van de deelnemers werd ingewilligd wat de workshop zo interessant maakte. Voor de afwezigen hopen wij in de nabije toekomst opnieuw een workshop te kunnen inrichten en zij hadden hier ook weer ongelijk. Voor de reviews kan je terecht op onderstaande link. Hieronder nog enkele foto's genomen tijdens de workshop. Tevens dank aan alle deelnemers en wij hopen  jullie in de toekomst opnieuw te mogen ontmoeten op onze talrijke workshops en andere activiteiten.

 

 https://www.fotocollectief-apl.com/reviews/

 


TREFPUNT  Modelfotografie voor modellen, mua's en fotografen


28 januari 2018 vanaf 14u00

Oproep voor alle visagistes, modellen en fotografen!

Op zondag 28 januari stellen wij onze studioruimtes in Herk-de-Stad open voor jullie. We willen dat zoveel mogelijk mensen die geïnteresseerd zijn in de Modelfotografie mekaar kunnen vinden in onze studio. Een meeting place waar fotografen, modellen en visagistes met elkaar kunnen kennis maken en zelfs dadelijk in een "Meet and Shoot" tot de actie kunnen overgaan. Hier kunnen ook visagistes zich promoten en nieuwe contacten leggen voor samenwerkingen in de toekomst. Wil je als model nieuwe fotografen leren kennen of heb je nog niet zoveel ervaring en wil je eens in de spotlights staan, kom het dan die dag eens uitproberen, je gaat zeker met foto's naar huis.
Laat nu merken dat je deze afspraak echt TOP vindt en dat je dit zeker wil meemaken! Deel dit event en nodig vrienden/innen uit om deel te nemen.
Meer info volgt later! Stay tuned!


Foto Event 2017 nog 10 dagen open....

U leest het goed, onze Expositie gaat naar zijn laatste 10 dagen toe. Met een positieve ingesteldheid gaan we naar het slot van ons Foto Event 2017 en dit is niet overdreven. Momenteel hebben we al een 200-tal bezoekers over de vloer gekregen en het momentum moet nog komen op onze slotdag met finissage. 

Stel je bezoek niet uit en kom even een kijkje nemen op onze expositie met een grote variatie aan thema's in de fotografie en laat je mee glijden in een pracht van foto's.

 

Openingsuren: Maandag 13u00 - 19u00

                              Dinsdag tot donderdag 13u30 - 17u00

                              Vrijdag  9u00 - 12u00

                               Zaterdag en zondag  14u00 - 19u00


21 oktober 2017 - Workshop en lezing: Natuurfotografie door Bob Luijks

 

 

 

 

 

INSCHRIJVINGEN VOOR DEZE WORKSHOP EN LEZING LOPEN ....

 

 

 

 

Graag willen we de geïnteresseerden voor deze workshop en lezing er op attent maken dat de inschrijvingen volop lopende zijn en dat de plaatsen bijna volzet zijn.

Momenteel hebben we voor de workshop nog 4 plaatsen vrij, dus snel handelen en inschrijven als je erbij wenst te zijn.

Denk ook aan de "Lezing"  een professionele uiteenzetting met tekst en digitale beelden over "creatieve natuurfotografie" die Bob zal geven in de namiddag en dit voor maar 10€, zeker niet missen. Ook hier gaan de inschrijven vlot van de hand, dus NU inschrijven als je dit allemaal niet wenst te missen. 

Verdere inlichtingen omtrent de workshop en lezing vind je op onderstaande linken.

 

Workshop: https://www.fotocollectief-apl.com/evenementen/workshops/

Lezing: https://www.fotocollectief-apl.com/evenementen/lezingen/


Workshop : Mijn eigen gratis portfolio maken

 

Als fotograaf heb je al eens overwogen om zelf een portfolio te maken, maar de kennis hiervoor ontbrak je. Dan krijg je nu de kans om je eigen GRATIS portfolio te maken. Wat zou het leuk zijn om je mooie foto's te delen met anderen en zo een bekender gezicht te verkrijgen op de sociale media. Zoek al maar je beste foto's bij elkaar, want we gaan die samen online zetten in jouw nieuw portfolio. Heb je hiervoor interesse, dan kan u zich inschrijven voor de "Workshop: Mijn eigen gratis portfolio maken" op zaterdag 4 november 2017 in De Markthallen te 3540 Herk-de-Stad.

Verder inlichtingen op onderstaande link: Workshop

  


Groot succes voor onze workshop masterclass "Modelfotografie"

Onze afgelopen workshop masterclass "Modelfotografie" was een groot succes, dit alleen maar door het groot aantal inschrijvingen. Het was een prettige, leervolle en hopelijk wat kennis meebrengende dag gegeven door Pascal Vandecasteele. In de voormiddag was er een theoretische uiteenzetting en namiddag kregen de fotografen de kans om met Profoto studiomateriaal enkele modellen op de digitale plaat vast te leggen. Buiten een paar kleine details die over het hoofd werden gezien waren alle deelnemers zeer tevreden. Hopelijk mag dit een vervolg kennen in de toekomst.

Hieronder enkele sfeerbeelden.... 


Demo/Workshop Masterclass - MODELFOTOGRAFIE in studio


Shoot Event with Alissa

Tijdens ons Foto Event 2017 te Herk-de-Stad hebben wij een exclusiviteit voor onze fotografen.

Alissa, een model uit Zwitserland is in ons land van 27 oktober tot 30 oktober en daarom willen wij graag jullie de kans geven om te kunnen samenwerken met dit beeldmooie model.

Heb je interesse voor te shooten met model Alissa, dan kan dit op:

 

- zondag 29 oktober 2017 en dit vanaf 10u00 tot 16u00.

- locatie is gelegen te Herk-de-Stad.

 

Mis deze kans niet en schrijf je zo snel mogelijk in.

Verder inlichtingen op onderstaande link:

 

 https://www.acquaesapone.be/photo-shoot/alissa-is-coming-to-belgium/

 


FOTO EVENT 2017 - Herk-de-Stad, De Markthallen, Markt 1