Werkgroep MODELFOTOGRAFIE

De werkgroep is bedoeld voor fotografen die zich bezig houden met "modelfotografie" of dit wensen te doen. Maar het hoofddoel is met elkaar contacten te hebben, maar tevens ook met modellen en visagisten. We willen hier een aangename en creatieve ontmoetingsplaats creëren voor allen die gepassioneerd zijn in dit soort fotografie. Verder willen we ons blijven ontwikkelen als fotograaf in dit genre van fotografie. Onderling ideeën uitwerken door elkaar te stimuleren en te steunen bij deze opdrachten. Dit kan zijn vanuit een speciale invalshoek, een nieuwe foto- of beeldbewerking en dit in de breedste zin van het woord. Maar ook werk van bekende fotografen beter leren kennen en een eigen stijl hiernaast te gaan ontwikkelen. Daarom staan wij open voor alle fotografen die met ons willen meedoen aan dit leerproces.  

 

Misschien heb jij wel interesse !!! 

 

Onze fotografen zijn zowel hobby- als professionele fotografen, die proberen een hoge kwaliteit van werk te brengen. Dit vraagt natuurlijk enige inspanning van fotograaf maar ook van het model om degelijk werk te kunnen brengen. Je moet tevens als fotograaf ideeën hebben, afspraken maken met model en visagist, maar ook gepaste locaties zoeken.

 

Tijdens de samenkomsten worden de ideeën in praktijk omgezet door met elkaar een bepaalde aanpak te bespreken en nadien alles in de studio of locatie op de gevoelige plaat vast te leggen. Verder wordt jouw fotowerk besproken, wordt gediscussieerd over hoe jij jouw werk nog persoonlijker kan maken.  

In de werkgroep verdiep je je ook in het verhaal achter de beelden. Een goede foto is immers meer dan wat erop te zien is, je gebruikt het beeld als een venster naar jouw werkelijkheid. 

 

Een onderdeel van de modelfotografie is "naaktfotografie" in verschillende vormen, hierbij verlangen wij van onze leden dat ze daar op een goede en fatsoenlijke manier mee omgaan. De regels kennen voor het openbaar maken van gemaakte foto's en hierin steeds de afspraken nakomen die zijn vastgelegd, zowel mondeling of via contract.

 

Voelt u zich aangetrokken tot deze groep, dan kan u zich hieronder altijd aanmelden en zal u worden uitgenodigd op één van onze modelfotografie bijeenkomsten, waar je uitgebreide kennis kan maken met de werking en leden van de groep. 

 

TOT SPOEDIG......