Workshop/Les

 

Ontwikkelen van eigen stijl

 

 

Zaterdag 18 mei 2019

 

 

Een eigen stijl ! Iets waar je aan denkt ?
Iets waar anderen over u aan denken ?

 

Probeer je uit te zoeken waarom de ene fotograaf zijn werk je meer ligt dan de andere ?
Zie je zelf de “gemiddelde” verschillen en overeenkomsten ?
Waar moet je op letten, of wat onderga je terwijl je kijkt naar een foto.

 

Hoe interessant is een eigen stijl en hoe ver mag je het drijven voor het vervelend wordt. Moet je er aan werken, of komt het zonder dat je het weet. Een stijl is absoluut niet hetzelfde als iets mooi vinden. Een eigen stijl is absoluut geen waarborg voor mooie foto’s. Een eigen stijl gaat wel je publiek bepalen. 

 

Naargelang de reacties van je publiek zal je meer of minder voldoening halen uit je fotografie.

 

Commentaren: 3
 • #3

  Jos Warnants (zaterdag, 08 juni 2019 16:48)

  Het was interessant, natuurlijk was het de mening van Robert, moest het een andere fotograaf geweest zijn kregen we misschien een heel andere mening over eigen stijl . Ik heb er zeker dingen opgestoken.

 • #2

  Caroline Smeers (vrijdag, 07 juni 2019 10:55)

  Ik vond de uiteenzetting heel interessant en goed gebracht. Ik heb er zeker wat van opgestoken en heb zelfs al wat van het geleerde toegepast.

 • #1

  Jean Busselen (donderdag, 06 juni 2019 16:53)

  Prima workshop met een goede uiteenzetting aan de hand van digitale beelden. Heb zeker dingen opgestoken en een andere kijk gekregen over "Mijn" eigen stijl.


Commentaren: 1
 • #1

  Brigitte Vanonckelen (dinsdag, 12 februari 2019 12:54)

  Gemotiveerde enthousiaste lesgever ! Duidelijke uitleg!


WORKSHOP NACHTFOTOGRAFIE ROTTERDAM


 

 

WORKSHOP NACHTFOTOGRAFIE

 

straat- en architectuurfotografie

 

ROTTERDAM

 

 

 

VRIJDAG 20 JULI 2018

 

 

Het nachtelijke duister is vol van mystiek. De neonlichten, de lichten van het voorbij razende (stads)verkeer, verlichte gebouwen, straatverlichting, zelfs de skyline van de stad; je kunt er spectaculaire foto's van maken.  

Ons FotoCollectief nodigt je dan ook graag uit op een workshop nachtfotografie. Indien nodig krijg je eerst een woordje uitleg over nachtfotografie: waarop letten, welke instellingen, tips en trics. Nadien trekken we er op uit. En niet even de hoek om - we nemen je mee naar Rotterdam een leuke de stad, die een verscheidenheid aan fotogenieke en adembenemende plaatsjes kent.

 

Voor de fotografen die interesse zouden hebben voor straat- of architectuur fotografie, kunnen we een mogelijkheid inlassen om vroeger te vertrekken. Bij voldoende interesse zullen de uren aangepast worden. 

 

Let wel op - niet alles ligt op wandelafstand !

 

De kosten zijn eerder beperkt, aan alle deelnemers wordt gevraagd om deel te nemen in de transportkosten. Gezien we geen tientallen deelnemers verwachten gaan we trachten te carpoolen. De prijs van de brandstof en eventuele parkeerkosten worden netjes gedeeld onder de deelnemers. Verder zijn er voor betalende leden geen kosten, niet-betalende leden of niet-leden wordt een deelnameprijs van 5 euro gevraagd. We vertrekken tijdig om op tijd te zijn voor het blauwe uurtje nog mee te pakken.

 

  

 

Wat heb je nodig?

 

 Buiten je fototoestel adviseren wij als gebruikt objectief een 24-70 mm en/of een 16-35 mm (full frame) of een 18-55 mm en/of een 10-24 mm (cropped factor). Een stevig statief (onontbeerlijk), een afstandsbediening (praktisch oftewel werk je op timer) en een zaklamp behoren ook tot de basisuitrusting. Denk aan reservebatterijen, plaatje voor je toestel op je statief te bevestigen, eventueel een flesje water.

 

    

 

Praktisch:

 

 Vertrek: 18u00

 

 Einde omstreeks: 04u00

 

 Locatie: Lokaal FotoCollectief APL - Diestsesteenweg 5 - 3540 Herk-de-Stad

 

Info en contact: E-mail of telefoon: +032 495 622 009 

 


Commentaren: 3
 • #3

  Rudi Kumpen (woensdag, 01 augustus 2018 22:23)

  Leuke ervaring, Fijne groep.
  Zeer goed georganiseerd met interessante tips en tricks voor (en tijdens) de workshop.
  Zelfs het weer viel redelijk mee.
  Zeker voor herhaling vatbaar!!

 • #2

  Leon ALders (woensdag, 01 augustus 2018 22:13)

  Mooie ervaring en kennismaken met andere fotografen.
  Goed georganiseerd en leuke groep. Overal de nodige tijd en inspraak gekregen.

 • #1

  Jean Busselen (woensdag, 01 augustus 2018 16:40)

  Prima ingerichte workshop en zeker niet vergeten de bijhorende tekst over nachtfotografie in pdf om het geheugen nog eens op te frissen. Zeker voor herhaling vatbaar.


WORKSHOP BOUDOIR FOTOGRAFIE


 

 

BOURDOIR FOTOGRAFIE

 

Zondag 8 juli 2018

 

 

 

De workshop ” Boudoir fotografie” is een intensieve workshop waar het allemaal draait om het maken van mooie en intieme portretten. Je gaat aan de slag in een studio met prachtig natuurlijk licht, maar ook met de nodige studioflitsers. Verder kan je beschikken over een professioneel model (Joy Draiki) dat al heel Europa heeft rondgereisd om model te staan, die ook de knepen van boudoir fotografie kent. Je leert de kunst van de boudoir fotografie hoe je intieme momenten vastlegt. Het doel van deze workshop is de ultieme boudoir/lingerie/fine art foto te maken die mooi zal staan in je portfolio.
In een kleine groep van maximum 8 personen ga je na een kort theoriestuk zelf aan de slag met je camera. Tijdens deze workshop leer je omgaan met het model door one on one te shooten, zodoende dat je haar ook kan aansturen waar nodig. Hoewel techniek erg belangrijk is in fotografie, is de sfeer nog veel belangrijker, ook word je bijgestaan waar mogelijk.

 

Wees er dus tijdig bij en schrijf zo snel mogelijk in voor deze “Boudoir shoot” want de plaatsen zijn beperkt en snel ingevuld.

Wat nog…..

 

Een goede kennis van je toestel (sluitertijd, ISO, diafragma, …)
Breng toestel & favoriete lenzen, opgeladen batterijen, je goed humeur en indien gewenst een reportageflitser mee.
Lunch, koffie, thee en frisdranken zijn inbegrepen in de prijs.

 

Datum: zondag 8 juli 2018
Locatie: Studio FotoCollectief APL – 3540 Herk-de-Stad

 

Commentaren: 3
 • #3

  Jacqueline (maandag, 16 juli 2018 19:37)

  Het was een leerzame dag, met voldoende theorie, om vervolgens mee aan de slag te gaan in de geïmproviseerde boudoir ruimte. Ik heb prachtige foto's mogen maken van Joy Ik ben zeer te spreken over model Joy, dat onvermoeid voor alle fotografen poseerde en op de meest mooie manier poses aannam. Jean en Joy. Bedankt �

 • #2

  meynen nick (zondag, 15 juli 2018 21:24)

  het was een leerzame namiddag met een topper van een model JOY DRAIKI dank u wel joy. ik ben vooral mezelf tegen gekomen en hebt ontdekt hoe je leert uit je fouten en werkpunten tijdens de fotografie om zeer geslaagde foto s te maken wat niet gemakkelijk was maar vooral leerzaam . bedankt jean van APLteam voor de mooie namiddag .NICK

 • #1

  Nassen Jean Pierre (zondag, 15 juli 2018 11:48)

  Veel bijgeleerd bij deze workshop was zeer leerrijk


WORKSHOP POSEREN KAN JE LEREN


 

POSEREN KAN JE LEREN

 

 

 zondag 25 maart 2018

 

 

 

 

We richten ons met dit evenement vooral tot jonge en leergierige modellen, die vinden dat ze nog wel wat kunnen bijleren. Als je al een aantal keren voor een cameralens gestaan hebt dan heb je vast reeds gemerkt dat poseren niet altijd zo vanzelfsprekend is. Wat verwacht de fotograaf van mij? Welke houdingen en poses werken en welke werken niet? Zie ik er nu niet belachelijk uit? Mag ik lachten op de foto of moet ik altijd ernstig kijken zoals de topmodellen?

 

Voor deze workshop hebben we Khiara Gray uitgenodigd. Khiara is een creatieve duizendpoot op zeer vele vlakken maar ze heeft vooral een jarenlange ervaring als model achter de sierlijke rug. Zij is een full-time model aan de Academie van Hasselt en daar poseert ze zowel voor schilders als beeldhouwers maar ook voor de afdeling fotografie. Ze heeft ook zeer veel ervaring als naaktmodel (maar wij houden het gekleed) en dit zowel voor binnenlandse als voor buitenlandse fotografen. Haar sterkste punt is misschien wel het expressief poseren op commando gevoelens en expressies uitbeelden.

 

Wat kan je verwachten tijdens deze workshop?

Na de inleiding gaat Khiara zelf een korte demonstratie geven van een fotoshoot, dan gaan we bespreken wat kan en wat niet kan, welke poses werken en welke niet.

We gaan het natuurlijk niet alleen theoretisch houden, je gaat zelf ook de kans krijgen om voor de camera te staan waarbij we je gaan helpen, raad geven, corrigeren, etc. . Zo heb je ook weer een aantal leuke foto's. En natuurlijk zullen we trachten een antwoord te geven op al je vragen in verband met poseren en het modellenwereldje.

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Guy Tobac (donderdag, 29 maart 2018 18:11)

  Ik denk dat wij als fotograaf wel veel hebben bijgeleerd tijdens deze workshop.
  Zeker voor herhaling vatbaar.

 • #2

  Herman (vrijdag, 30 maart 2018 14:57)

  Interessante workshop. Goede organisatie. Weer het een en het ander bijgeleerd. Mag een vervolg krijgen.

 • #3

  meynen nick (vrijdag, 30 maart 2018 16:05)

  Met oprechte dank aan het APL-team hebben we weer het een en ander opgestoken en bijgeleerd en een mooie namiddag gehad . Dank u wel .

 • #4

  Sara (zondag, 01 april 2018 19:49)

  Veel bijgeleerd van Khiara!
  Goed dat ook de fotografen de kans kregen om eens voor de camera te ervaren wat ze van een model vragen en te zien wat een goede interactie als meerwaarde heeft.


WORKSHOP BASIC MAKE-UP voor modellen en fotografen


 

 

Datum: 18 februari 2018

 

 

 

 We hebben nog maar net ons Trefpunt Modelfotografie achter de rug, wat trouwens een echt succes kan genoemd worden, of ons volgend evenement komt er al aan. Het is dan ook een workshop die perfect in het verlengde ligt van ons Trefpunt: Workshop Basic Make-Up. Inderdaad we hebben Kelly Red Key Vannitsen aangezocht om in deze workshop de geheimen van een goede make-up te komen onthullen. 

 

Het is belangrijk dat je als model leert hoe je je sterke punten leert “in de verf” te zetten, hoe kan je accenten leggen in je make-up en hoe kan je bepaalde aspecten verdoezelen? In deze workshop van 2 uur ga je zeker veel bijleren om als model beter voor de dag te komen. 

Deze workshop is ook een absolute aanrader voor fotografen om zelf oog te hebben voor het belang van een goede make-up maar ook omdat je de basisregels van de Visagie in de nabehandeling van je foto’s kan toepassen.  

 

Datum: zondag 18 februari van 14 tot 16 uur

Locatie: Studio APL, Diestsesteenweg 5, 3540 Herk-de-Stad

Deelnamekosten: €20

Maximum 15 deelnemers. 

Commentaren: 4
 • #4

  meynen nick (maandag, 19 februari 2018 21:14)

  mooie interessante en aangename zondagmiddag gehad . veel bij geleerd van een fantastiche en vriedelijke MUA met zeer goede uitleg en mooiwerk . mijn dank aan het hele team van APL. gr Nick

 • #3

  Martel Isabelle (maandag, 19 februari 2018 10:47)

  Het was een geslaagde namiddag . De MUA gaf goede uitleg. Ook kon je allerlei vragen stellen. Ook interessant voor mensen die gewoon interesse hebben. Ik zou wel vermelden dat die ook welkom zijn onder het motto : wat niet is kan nog komen �

 • #2

  Sposito Valentino (zondag, 18 februari 2018 22:02)

  Heel leerzaam en gezellig.
  zeker aan te raden.

  werkpunt ; - er een model meenemen, een must is, vermelden.
  - een grote spiegel, zodat de mensen zien, wat aan de andere kant gebeurt .

 • #1

  Dirix Natascha (zondag, 18 februari 2018 19:15)

  Een fijne namiddag met een warm ontvangst, een enthousiaste en professionele MUA en heel wat nuttige, leerrijke tips!
  Kortom..... een aanrader!�


TREFPUNT Modelfotografie voor modellen en fotografen


 

28 januari 2018

 

Oproep voor alle visagistes, modellen en fotografen!

Op zondag 28 januari stellen wij onze studioruimtes in Herk-de-Stad open voor jullie. We willen dat zoveel mogelijk mensen die geïnteresseerd zijn in de Modelfotografie mekaar kunnen vinden in onze studio. Een meeting place waar fotografen, modellen en visagistes met elkaar kunnen kennis maken en zelfs dadelijk in een "Meet and Shoot" tot de actie kunnen overgaan. Hier kunnen ook visagistes zich promoten en nieuwe contacten leggen voor samenwerkingen in de toekomst. Wil je als model nieuwe fotografen leren kennen of heb je nog niet zoveel ervaring en wil je eens in de spotlights staan, kom het dan die dag eens uitproberen, je gaat zeker met foto's naar huis.
Laat nu merken dat je deze afspraak echt TOP vindt en dat je dit zeker wil meemaken! Deel dit event en nodig vrienden/innen uit om deel te nemen.
Meer info volgt later! Stay tuned!

Commentaren: 8
 • #8

  Meynen Nick (zondag, 18 februari 2018 00:50) (zondag, 18 februari 2018 11:21)

  Ik vond deze evenement zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar. Ik kijk ernaar uit om nog kunnen deel te nemen aan workshops en dergelijke. Een aangename namiddag dank aan het team APL en de modellen

 • #7

  MAKE UP ARTIST SHARON - SHARONIZED.COM (donderdag, 08 februari 2018 18:54) (zondag, 18 februari 2018 11:20)

  Het was een mooi concept. Ik heb niet alleen met mijn make up kunnen bijdragen, maar ik heb ook leuke mensen en goede fotografen leren kennen. Het was de moeite waard. Ik kijk al naar de volgende keer uit. Knap werk! :o)

 • #6

  Roger Dessers (woensdag, 31 januari 2018 21:17) (zondag, 18 februari 2018 11:19)

  Mooi initiatief waar ik best wel blij mee ben aangezien het ook niet al te ver uit de buurt is voor mij.
  Indien herhaalt overweeg ik zeker om opnieuw deel te nemen. Ben er alleen vrij laat achter gekomen dat er ook nog interessante locatie's in de rest van het gebouw te vinden waren. Kwam in eerste instantie om wat nieuwe mensen uit het modellencircuit te ontmoeten en heb er in elk geval ook wat leuke beelden aan overgehouden.
  Aangename ontvangst en geslaagde namiddag!!!

 • #5

  Rob Boehle (dinsdag, 30 januari 2018 23:27) (zondag, 18 februari 2018 11:17)  Een erg geslaagde middag. goed georganiseerd. Voelde me welkom en heb met 4 modellen kort mogen shooten. Gelijk ook maar aangemeld als lid. Hopend op een prettige samenwerking

  Rob Boehle

 • #4

  Benny Poncelet (dinsdag, 30 januari 2018 22:33) (zondag, 18 februari 2018 11:17)  Hi, proficiat voor de organisatie, de mooie locatie en de flits opstellingen (waar ik geen gebruik van heb gemaakt maar dat lag aan mij omdat ik van plan was om met bestaand licht te werken)
  Modellen waren zowel beginners als mensen met ervaring maar dat was ook zo voor de fotografen neem ik aan. Modellen waren prima.
  Blijkbaar was er maar 1 MUA en was het voor mij niet duidelijk wie er wel en wie niet via de MUA was gepasseerd. Misschien een volgende keer ook meegeven met het model als ze via een MUA geweest zijn en wie dat was. Dan kunnen we dat ook meenemen als we foto's posten.

 • #3

  Bosmans ann (dinsdag, 30 januari 2018 22:23) (zondag, 18 februari 2018 11:16)  Ik vond het een geslaagde dag waar ik kennis heb mogen maken met fotograven waar ik in de toekomst misschien kan shooten. Grtjes ann

 • #2

  Guy Tobac (dinsdag, 30 januari 2018 21:31) (zondag, 18 februari 2018 11:16)


  Als nieuweling heb ik kennis kunnen maken met twee modellen en kan u zeggen dat dit contact zeer positief heeft verlopen.
  Ik heb geleerd om te communiceren met de modellen.

 • #1

  Leo Sikkenga (dinsdag, 30 januari 2018 20:32) (zondag, 18 februari 2018 11:12)


  Heel leuk initiatief. Prachtige omgeving om vooral te fotograferen met natuurlijk licht. Goed georganiseerd. Je moest wel zelf even initiatief nemen om aan de slag te kunnen. Meer fotografen dan modellen, maar dat is te verwachten.
  Een oplossing zou kunnen zijn dat de fotografen ook minimaal een keer voor de lens staan als model. Opvallend weinig vrouwelijke fotografen. Dat is wel opmerkelijk. Kennelijk toch een mannenwereldje in dit genre.


21 oktober 2017 - Workshop en lezing: Natuurfotografie door Bob Luijks


Commentaren: 2
 • #2

  Gaëtane Vandecasserie (maandag, 29 januari 2018 19:05) (zondag, 18 februari 2018 11:44)

  Het slechte weer heeft ons die dag parten gespeeld...wat heel jammer was...
  Ik miste persoonlijke voorbeelden van de fotograaf zelf: ik bedoel hiermee dat hij de daad bij het woord voert, creatiever fotograferen kan zo en dat wij dan zien hoe het moet en wat het resultaat is...
  Gewoon zeggen: creatiever fotograferen kan door camera te bewegen tijdens opname...ja, dat lees ik in alle boeken, tijdschriften en op het net...je volgt een workshop voor het praktijkgedeelte te zien, ervaren en proeven...

  Ik heb wel bij geleerd, maar in mindere mate dan verwacht...voor mij was dit een iets mindere workshop...

 • #1

  Dirk Liefsoens (maandag, 29 januari 2018 19:04) (zondag, 18 februari 2018 11:43)

  Commentaar verwijderen
  Ik heb enkel de lezing mee gedaan en had iets meer technische uitleg verwacht hoe ik sommige foto's kon trekken, maar vrees dat dat meer voormiddag gegeven is.

  Geen negatieve opmerkingen.


Workshop Masterclass  Modelfotografie in studio


 

 Lesgever: Pascal Vandecasteele 

 

http://www.since1965.be/

 

 

 

Op zaterdag 4 november 2017 organiseren FotoCollectief APL en Profoto een workshop "Modelfotografie in studio" tijdens het "APL EVENT 2017" in de Markthallen te Herk-de-Stad.

 

Dit evenement bestaat uit twee delen, een theoretisch gedeelte in de voormiddag, waar de begrippen als zacht/hard licht en werken met lichtverhoudingen op een begrijpelijke manier uitgelegd zal worden aan de deelnemers. Het werken met Profoto studioflitsers en diverse lichtvormers komt eveneens uitgebreid aan bod.

 

Tijdens de middag zullen de deelnemers een lunch aangeboden worden met broodjes, koffie, thee en frisdranken.

 

Een workshop in de namiddag zal het tweede gedeelte van de dag worden. Tijdens deze workshop zal je actief kunnen zijn  en de theorie in praktijk kunnen omzetten en dit onder vakkundige begeleiding van Pascal.

Tijdens deze workshop zullen er verschillende modellen ter beschikking staan en dit in verschillende outfits.

 

PRAKTISCH

 

Locatie: De Markthallen, Markt 2, 3540 Herk-de-Stad

Datum: 4 november 2017

 

Tijdstip:

10u00 - 12u00 theoretisch gedeelte

12u00u - 13u00 lunch

13u00 - 18u00 workshop

 

Benodigdheden: Eigen toestel, portretlenzen en geheugenkaartjes en natuurlijk je goed humeur

Deelnemers: max 20 personen

Kosten: 60€ incl. middaglunch met dranken, pdf workshop, modellen en visagie, ondersteuning

 

Inl.apl.group.info@gmail.com

 

 

BETALING- EN INSCHRIJVINGSFORMULIER


Commentaren: 10
 • #10

  Kristof Tuts (maandag, 29 januari 2018 19:07) (zondag, 18 februari 2018 12:03)

  Het meeste is al er over gezegd denk ik.
  In de advertentie stond “Masterclass model fotografie”

  Als er voor mij Masterclass staat heb ik al eerder het idee dat we iets verder er op in gaan dan enkel de basis met 1 lamp opstelling.

  Ik had hier persoonlijk nu ook graag meer uitleg gehad over verschillende houdingen en een set up van meerdere lampen. Eventueel zelf geen foto’s maken maar de volle 4u. praten hier over en de foto’s laten maken door Pascal dat we allemaal mee konden volgen op het groot scherm.

  Voormiddag was het inderdaad goed maar namiddag voelde ik mij meer op een demo van Profoto dan op een workshop. Het is natuurlijk fijn om die uitleg te krijgen maar voor een demo word er normaal ook geen geld gevraagd. Als ik morgen interesse heb in Profoto materiaal weet ik dat ik bij Frank ook terecht kan en dat hij er alles aan gaat doen om mij de juiste info te bezorgen.

 • #9

  Hans Kleynen (maandag, 29 januari 2018 18:50) (zondag, 18 februari 2018 12:02)

  Ik ben het grotendeels eens met wat Fons schrijft, het was ook voor mij de eerste keer en 60 Euri vind ik nu niet duur in vergelijking met andere workshops.

  Pascal is een gepationeerd lesgever en om vijf uur was hij net zo enthousiast bezig als in de ochtend.

  Ik heb een Canon en had niet het gevoel dat ik te weinig shoot tijd gekregen heb, de zender is voldoende rond gegaan. Het is wel zo dat Pascal zich niet in 24 kon snijden en aan iedere foto die genomen werd voldoende aandacht te besteden dat is wel een min punt.

  Ging ik met een goed gevoel naar huis,? Eigenlijk wel, ik ben geen portrait fotograaf maar heb een aangename dag beleefd, ik kom zeker nog en ik ga zeker nog workschops met Pascal volgen.

  Er zou idd een verantwoordelijke aanwezig moeten zijn, al zas het maar om de toog in het oog te houden.

 • #8

  Inge Verjans (maandag, 29 januari 2018 18:49) (zondag, 18 februari 2018 12:01)

  Ik vond de workshop zeker de moeite waard: de theoretische uitleg was niet gemakkelijk, maar dat lag waarschijnlijk daaraan dat ik nog onervaren ben met flitsen. Enkel de praktijk liet te wensen over. Met 24 deelnemers en slechts 3 modellen kun je onmogelijk oefenen wat er aan theorie gegeven is geweest in de voormiddag. En Pascal kan zich ook onmogelijk met iedereen tegelijk bezig houden op die manier. Zo gaat er veel tijd verloren, tijd die je absoluut nodig hebt om het onder de knie kunnen te krijgen.

  Maar ik zou zeggen: doe die workshop nog eens. Jullie mogen mij dat zeker laten weten, ik doe mee.

 • #7

  Mieke Engelbos (maandag, 29 januari 2018 18:47) (zondag, 18 februari 2018 12:00)

  • De theorie was veel te langdradig en soms ook verwarrend omdat de presentatie niet in één enkel dokument vervat was.
  • Veel deelnemers en slechts 3 improvisatie studio opstellingen. Aangezien het om het gebruik van studioflitsers ging kon per studio slechts 1 deelnemer gelijktig gebruik maken van het materiaal.
  • De workshop draaide meer om het materiaal van profoto in plaats van de modellenfotografie

  Ik wil even benadrukken dat dit mijn persoonlijke mening is en spreek dus niet voor andere deelnemers.

 • #6

  Jean-Pierre Nassen (maandag, 29 januari 2018 18:44) (zondag, 18 februari 2018 11:56) (zondag, 18 februari 2018 11:59)

  Hier mijn feedback van de workshop
  voor eerst wil ik jullie bedanken voor de organisatie en de fotograaf die kende zijn vak en wist waarover hij praatte, ik vond het zeer leerrijk en heb super veel bijgeleerd aangezien ik een beginneling ben ,er zullen misschien anderen zijn die meer verwacht hadden of het beter konden dan moet je niet deelnemen aan een workshop
  ik denk toch dit zulk evenement meer mag gebeuren .

 • #5

  Siebe Morren (maandag, 29 januari 2018 18:45) (zondag, 18 februari 2018 11:57)

  Ik denk dat de focus beetje te veel op licht en materiaal lag.
  De workshop was naar mijn mening een beetje over bevolkt.
  Zeker door het niveau verschil.

 • #4

  Dirk Ivens (maandag, 29 januari 2018 18:43) (zondag, 18 februari 2018 11:55)

  Ik heb inderdaad ook deelgenomen aan de Workshop. Heb misschien wel een opmerking maar zeker niet op de lesgever.
  Ik denk dat ik zelden zoveel geleerd op een workshop. Vond de uitleg zeer leerrijk en duidelijk.
  De groep was misschien wel te groot om iedereen aan bod te laten komen. Binnenkort huur ik voor mezelf een studio en model om de theorie in praktijk om te zetten.
  Wat mij nog het meest gestoord heeft is dat er sinds de lesgever les geeft achter ons 1 of 2 tafels mensen koffieklets zitten te houden die soms over de lesgever uitkwamen. Dit toont weinig respect voor de lesgever.
  Voor de rest denk ik dat de deelnemers niet mogen klagen als je ziet wat ze voor dat bedrag gekregen hebben. Muggenzifters heb je altijd.

  mvg Dirk Ivens.

 • #3

  Delvaux Michel (maandag, 06 november 2017 20:48) (zondag, 18 februari 2018 11:54)

  Theoretisch gedeelte : 100% tevreden ,meer dan gedacht
  Lunch : 100% tevreden , lekker soep
  Workshop : heel leuk , mooi modellen

 • #2

  John Vermeereen (maandag, 29 januari 2018 18:42) (zondag, 18 februari 2018 11:53)

  Ik ben met een tevreden gevoel huiswaarts gegaan na de workshop.
  Hieronder een zo objectief mogelijk samenvatting van de pluspunten en een paar kleine kanttekeningen:

  Pluspunten:
  • Veel inhoud in korte tijd en pdf met uitleg
  • Veel kennis bij docent, die helder kan uitleggen
  • Technisch goed lopende en voorbereide presentatie
  • Nette prijs-prestatieverhouding
  • Goede locatie met voldoende ruimte
  • Aanwezigheid 3 modellen voor spreiding over 3 groepen
  • Leuk om meteen ook een foto expositie mee te pakken
  • Gastvrijheid: ontvangst, lunch etc. goed geregeld

  Enkele kleine kanttekeningen:
  • Afhankelijk van gemiddeld instapniveau: mogelijk te hoog tempo in relatie tot hoeveelheid onderwerpen
  • Groepsomvang: zeker bij het shooten was het opsplitsen in 3 groepen een goed plan, maar er was wellicht meer begeleiding per groep gewenst
  • Presentatie had een hoog “zend” gehalte. Wellicht beter om interactief af te wisselen: korte uitleg en daarna shoot, volgende uitleg en daarna shoot etc.
  • Commercieel “Pro-foto” had voor- en nadelen: je ziet in ieder geval de mooie mogelijkheden van professionele apparatuur

  Ik wil zeker op de hoogte blijven van nieuwe workshops, wellicht met een iets kleinere groep en een meer gespecialiseerd onderwerp.
  Keep on the good works!

 • #1

  Herman Verboven (maandag, 06 november 2017 11:27) (zondag, 18 februari 2018 11:51)

  Proficiat met je workshop modelfotografie. Goed georganiseerd en leerrijk.